HYPOTHEEKRENTE

Hypotheekadviseur heeft het drukker dan ooit

UTRECHT (ANP) – Dat de hypotheekrente de laatste tijd snel oploopt, zorgt voor grote drukte bij hypotheekadviseurs. Volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) werden er de afgelopen tijd meerdere records gebroken. Zo was 10 februari met 6337 aanvragen de drukste dag ooit. In totaal ging het in februari om 72.351 aanvragen. Dat is het hoogste aantal sinds HDN deze gegevens bijhoudt.

Op jaarbasis nam het aantal hypotheekaanvragen met 61% toe in februari. Vooral oversluiters en aanvragers voor een tweede hypotheek zorgden voor de toename. Daarvan waren er vorige maand 45.212. Dat was ruimschoots een verdubbeling ten opzichte van februari 2021.

Starters gelijk
Het aantal starters op de hypotheekmarkt bleef nagenoeg gelijk. Maar door de grote toestroom van oversluiters zakte hun aandeel naar ruim 16%, waar een jaar eerder nog ruim een kwart van de hypotheekaanvragen van starters kwam.

HDN is een initiatief van diverse hypotheek-, krediet- en verzekeringsmaatschappijen en registreert circa 85% van alle hypotheekaanvragen in Nederland. Het werkelijke aantal hypotheekaanvragen ligt dus hoger.

Bron: De Telegraaf

Deel dit bericht