Blog

DIRECT BESPAREN

Advitas 8 feb 2021 | 13:30 uur


In 2021 besparen? 4 gouden tips


Om het nieuwe jaar positief te beginnen, geven wij u graag 4 gouden tips waarmee u direct kunt besparen op uw vaste lasten. Zo houdt u geld over voor de leuke dingen van het leven.


Tip
1. Hypotheeklasten
U kunt op verschillende manieren besparen op uw hypotheeklasten. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgeschreven.

Hypotheek oversluiten
De hypotheekrente is momenteel zeer gunstig, hierdoor is oversluiten in veel gevallen interessant. Loopt uw rentevaste periode (bijna) af? Of wilt u een andere hypotheek die beter bij u past? Dan kunt u uw hypotheek oversluiten en mogelijk besparen op hypotheeklasten. Maar liefst acht op de tien woningeigenaren kunnen besparen op hun hypotheek, u ook? Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Onze hypotheekadviseur kan in een vrijblijvend adviesgesprek in kaart brengen wat u kunt besparen.

Bereken uw besparing op hypotheeklasten
Snel weten of u kunt besparen op uw hypotheek door over te sluiten? Met onze gratis bespaarcheck tool kunt u in slechts 2 minuten een indicatie berekening maken wat u kunt besparen op uw hypotheeklasten.

Advies nodig?
Raadpleeg één van onze hypotheekadviseurs. De hypotheek bespaarcheck geeft een indicatie van de verschillende besparingsmogelijkheden. Wilt u exact weten wat er in uw situatie mogelijk is? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

afspraak maken

Rentemiddeling
Bij rentemiddeling spreekt u een nieuwe (langere) rentevaste periode af met uw bank. Omdat de rente nu heel laag is, krijgt u bij rentemiddelen een lagere rente. Uw nieuwe rente is het gemiddelde van uw vorige rente en de actuele marktrente. Hiervoor betaalt u een zogenoemde boete, die verwerkt wordt in het nieuwe rentepercentage. U betaalt de boete dus niet in één keer. Bent u geïnteresseerd in rentemiddeling, dan kunt u bij uw geldverstrekker om een aanbod vragen. Onze hypotheekadviseur kan u hiermee helpen.

Overwaarde woning verzilveren
Is de waarde van uw woning hoger dan u hypotheek? Of is uw hypotheek al afgelost? Dan heeft u overwaarde op uw woning. Wij kunnen deze overwaarde voor u uit uw stenen halen.

Wilt u nu al over het geld van de overwaarde beschikken?
Dat kan met een verzilver hypotheek. U kunt bijvoorbeeld een deel van de overwaarde in één keer opnemen, maandelijks een bepaald bedrag ontvangen of een combinatie van beide. Met het geld kunt u bijvoorbeeld een verbouwing bekostigen, of u gebruikt het als aanvulling op uw inkomen. Het aflossen van een bestaande hypotheek is ook mogelijk. Kortom u bent helemaal vrij hoe en waar u het aan besteedt.

Hulp bij u keuze nodig? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Tip 2. Energiebesparingen
Het snelst kunt u besparen op energiekosten die u dagelijks maakt. Nu de dagen korter zijn brandt de verlichting langer en nu het kouder wordt gaat de kachel omhoog. Dit merkt u in uw maandlasten. Maar hoe kunt u deze kosten verlagen en besparen op energieverbruik? Het begint met inzicht krijgen in uw huidige verbruik. Vervolgens heeft u een aantal mogelijkheden om te besparen.

Beperk uw energieverbruik
Ga bewust om met uw energieverbruik. Om inzicht in uw verbruik te krijgen is een slimme thermostaat ontzettend handig, deze thermostaat geeft u dagelijks inzicht in uw verbruik. Door apparaten niet onnodig aan te laten staan kunt u veel energie besparen, schakel bijvoorbeeld uw extra koelkast uit. Koopt u een nieuw apparaat? Dan is het verstandig om direct op het energielabel te letten. Een energielabel laat zien welke apparaten het zuinigst zijn met elektriciteit, energielabel A is het zuinigst. Daarnaast is het aan te raden om gloeilampen te vervangen voor ledlampen, ledlampen gaan tot wel 30 jaar mee en hebben veel lagere kosten in verbruik.

Slimme thermostaat
Er zijn verschillende technische gadgets op de markt die uw woning automatiseert. Zo is er een slimme thermostaat. Hiermee kunt u de verwarming zo programmeren, dat de thermostaat alleen aan en uit gaat wanneer u thuis bent. Bent u te lang van huis? Dan kan de slimme thermostaat zelfs uw boiler uitschakelen. Met een slimme thermostaat krijgt u een overzicht van uw energieverbruik. U kunt zien op welke dagen van de week u de meeste energie verbruikt. Daarmee ziet u dus direct op welke gebieden u kunt besparen. Het is kostenbesparend, duurzaam en daarbij ook nog eens erg gemakkelijk.

Jaarlijks overstappen
Door jaarlijks over te stappen bespaart u het meest op uw energiekosten en kunt u ieder jaar profiteren van de beste energie aanbiedingen en dat loont! U krijgt dan bijvoorbeeld € 250,- korting op uw jaarnota of kies een energieleverancier die een groot cadeau weggeeft. Het is hierbij belangrijk dat u een 1-jarig energiecontract kiest. Kies wel voor een langere looptijd, verdeel dan de korting over het aantal jaar dat het contract loopt. De korting op een meerjarig energiecontract kan namelijk hoger zijn, maar is per jaar vaak minder aantrekkelijk.

Huis verduurzamen
Wilt u op de lange termijn flink wat geld besparen? Dan is het verduurzamen van uw woning een absolute aanrader. Zeker bij oudere woningen, ouder dan 30 jaar, kan verduurzaming op de lange termijn flink wat geld besparen. Als uw woning niet goed geïsoleerd is gaat er veel warmte verloren en moet u dus extra stoken. Uw woning energiezuiniger maken heeft veel voordelen: u verhoogt uw wooncomfort, u verlaagt uw energierekening en u draagt bij aan het klimaat.

U kunt dit betalen met uw eigen geld óf u kunt hier geld voor lenen met een zogenoemde verduurzamingshypotheek. Met een verduurzamingshypotheek leent u een extra bedrag bij uw hypotheek om uw woning energiezuiniger te maken. Wilt u uw woning verduurzamen? Onze financieel adviseur kan u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Tip 3. Bespaar op uw verzekeringen
Veel mensen betalen onbewust teveel voor hun verzekeringen. In sommige gevallen zijn mensen zelfs dubbel verzekerd. Verzekeraars zullen dit niet actief voor u toetsen en zijn gebaat bij het doorlopen van de verzekeringen. Toets jaarlijks of uw verzekeringen nog actueel zijn en of ze niet goedkoper kunnen.

Overstappen naar een andere verzekeraar loont vaak. Premies wijzigen jaarlijks en ook uw persoonlijke situatie kan veranderen. Controleer daarom minimaal één keer per jaar of u niet te veel betaalt voor uw verzekeringen. Een aantal handige tips hierbij:

• Verzeker alleen het noodzakelijke, zoals medische kosten, overlijden, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, opstal en inboedel.

• Wees alert op dubbele dekkingen. Het zou zonde zijn als u voor hetzelfde risico op verschillende polissen bent verzekerd, dan betaalt u dubbelt.

• Bekijk of u korting kunt krijgen als u alles bij één verzekeraar afsluit.

• Kijk niet alleen naar de premie prijzen, maar kijk goed wat de verzekering allemaal dekt.

Wilt u overzicht in uw financiële producten? Dat kan met het Advitas Zekerheidsplan. Met dit service abonnement betaalt u als klant een kleine maandelijks bijdrage, hiermee bent u altijd up-to-date met uw financiële zaken. Wij brengen namelijk al uw verzekeringen in één overzicht onder. Hierdoor voorkomt u dubbele verzekeringen of over verzekeren. Meer informatie over het Zekerheidsplan? Klik dan hier.

Tip 4. Spaargeld? Stop het in uw hypotheek
Heeft u een leuk geldbedrag op uw bank staan en heeft u die niet direct nodig? Overweeg dan om uw spaargeld te gebruiken voor een extra aflossing op uw hypotheek. De rente die u over uw spaargeld ontvangt weegt namelijk bij lange na niet op tegen de hypotheekrente. U laat als het ware geld verdampen wanneer u het spaargeld op de bank laat staan en ondertussen maandelijks de vaste hypotheeklasten ‘vrolijk’ doorbetaald. Dat kan veel slimmer…

Dat waren ze de 4 gouden tips om te besparen in 2021! Vergeet natuurlijk niet te genieten en gebruik het geld dat u bespaart ook voor de leuke dingen van het leven.

Deel dit bericht