De voordelen van duurzaam wonen

In een duurzaam huis woont u comfortabel en u draagt bij aan een beter klimaat. U kunt een groot deel van uw investeringen om uw woning te verduurzamen terugverdienen door te besparen op uw energiekosten. Dat kan op verschillende manieren. Verbetering van woningisolatie, plaatsing van zonnepanelen of de installatie van een warmtepomp zijn investeringen die het meest worden gedaan om een woning te verduurzamen.


Waarom duurzaam wonen?
Wat zijn de belangrijke redenen om uw woning te verduurzamen? We hebben de belangrijkste voordelen van duurzaam wonen voor u op een rijtje gezet:

• Kostenbesparing: Het verduurzamen van uw woning kan leiden tot lagere energiekosten omdat u minder energie nodig heeft om uw huis te verwarmen, te koelen en van stroom te voorzien. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

• Verhoogde waarde van uw woning: Het verduurzamen van uw woning kan de waarde ervan verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een woning die al energiezuinig is, omdat ze dan minder hoeven te investeren in energiebesparende maatregelen.

• Verbeterde leefomgeving: Het verduurzamen van uw woning kan de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren en de algehele gezondheid en veiligheid van uw gezin bevorderen. Bijvoorbeeld, door het installeren van zonnepanelen, kan u bijdragen aan minder CO2-uitstoot, waardoor de lucht schoner wordt.

• Milieuvriendelijk: Verduurzamen van uw woning kan bijdragen aan het verminderen van uw CO2-uitstoot en daarmee bijdragen aan een beter milieu. Dit draagt ook bij aan de duurzaamheid van onze planeet voor toekomstige generaties.

• Toekomstbestendig: Het verduurzamen van uw woning betekent dat u minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals gas, en dat u zich minder zorgen hoeft te maken over prijsstijgingen van deze brandstoffen. Bovendien, als er in de toekomst strengere eisen komen voor energiezuinigheid, bent u alvast voorbereid.

Kortom, het verduurzamen van uw woning heeft vele voordelen, waaronder kostenbesparing, waardevermeerdering van uw huis, verbeterde leefomgeving, milieuvriendelijkheid en toekomstbestendigheid.

Hoe financiert u de verduurzaming van uw woning?
Er zijn verschillende manieren waarop u duurzaam wonen kunt financieren, zowel bij de aankoop van een nieuw huis als bij het verduurzamen van uw huidige woning.

Een optie is om uw hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten. Door te investeren in een duurzame woning kunt u in principe tot 106% van de waarde van uw woning lenen, waarmee u de verduurzaming kunt financieren.

Daarnaast kunt u in bepaalde gemeenten subsidies aanvragen voor specifieke verduurzamingsmaatregelen. Het is belangrijk om de voorwaarden van de subsidies vooraf goed te checken.

Bovendien zijn er diverse leningen beschikbaar met een lage rente, waaronder de Energiebespaarlening, die speciaal bedoeld zijn voor het financieren van duurzame woningverbeteringen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u weten welke financieringsmogelijkheid het meest geschikte is voor uw situatie? Wij helpen u graag verder hoe u verduurzaming van uw woning kunt financieren. In een vrijblijvend adviesgesprek zet onze adviseur graag alle opties voor u op een rij.

Deel dit bericht